Case Study - MTS - A Star Is Born    Blog    Predstavljamo vam Live Stories – najnoviju Instagram opciju
Case Study - MTS - A Star Is Born  |  Blog  |  Predstavljamo vam Live Stories – najnoviju Instagram opciju

Blog

Predstavljamo vam Live Stories – najnoviju Instagram opciju

Postavljanje live video sadržaja nikada nije bilo lakše!

25. 01. 2017.

Kompanija Instagram juče je predstavila svoju dugoočekivanu opciju – Live Stories.

Ova opcija predstavlja nadogradnju na već postojeći „Stories“ gde korsinici Instagram društvene mreže mogu da postavljaju kratke video sadržaje koje su snimili isključivo u predhodnih 24 sata i koji se brišu nakon isto toliko vremena.

Najnovija „Live Stories“ opcija omogućava snimanje i praćenje događaja uživo.

Sama opcija nije novost, uzimajući u obzir to da je od prošle godine omogućena na Facebook platformi ali je svakako dugoočekivana na Instagramu.

Kakvu mogućnost „Live Stories“ konkretno donosi?

Zamislite da gledate nebrojene makeup tutorijale i želite da postavite pitanje ali niste u mogućnosti jer je video postavljen odavno ili je ta osoba prestala da korsiti svoj YouTube ili Instagram profil. Sada sve postaje mnogo lakše.

Kao kompanija koja se probija na tržište ili preduzetnik koji želi da proširi svoju bazu follower-a , najbolji nači da se vaš glas čuje jete upravo preko ove opcije.

 

 

Budite aktivni u konverzaciji sa svojim pratiocima

Od velikog je značaja stvoriti prisan odnos sa svojim pratiocima. Umesto da samo plasirate video koji će vaši pratioci moći da pogledaju, putem „Live Stories“ opcije pozovite ih da učestvuju u njegovom kreiranju. Budite deo konverzacije, razmenjujte mišljenja jer time pridobijate naklonost svojih pratioca. 

Na lak i jednostavan način dođite do nove publike

Popularnost video streaming sadržaja raste iz dana u dan pa se za 2017 godinu predviđa da će od celokupnog internet sadržaja, video zauzimati neverovatnih 75 procenata. Iskoristite tu statistiku da dođete do novih klijenata putem live streaminga.

Budite uvek tu za svoje najvernije pratioce

Kako vaši najverniji pratioci ne bi propustili vaš live video, Instagram je osmislio idealno rešenje. Opcija „live Stories“ u sebi sadrži i notifikaciju koju će vaši pratioci dobiti kada je vaš video u toku i tako im dati mogućnost da saznaju najnovije informacije i zabave se gledajući vaš video.

Kako da snimite i otkrijete live  story koji je u toku?

Snimiti live video veoma je jednostavno. U okviru Instagram Stories, sa leve strane nalazi se “LIVE” opcija. Pritisnite je i započnite svoj live streaming.

Na vrhu ekrana, u desnom uglu, možemo da vidimo broj gledalaca koji gledaju naš video, a komentari se pojavljuju na dnu ekrana.

Možemo i da “zakačimo” svoj komentar da svi vide. On se pojavljuje na vrhu videa. Isto tako, možemo i da isključimo opciju komentarisanja. Moguće je i blokirati i prijaviti osobu koja ima neumesne komentare.

Važno je znati da neki korisnici nove mogućnosti dobiju ranije od ostalih. Ako to na nekom telefonu u ovom momentu nije moguće, biće uskoro.

Kada osoba koju pratimo objavi svoj live video, na profilnoj fotografiji te osobe će se pojaviti reč Live u delu gde se vide i Instagram Stories.
U delu Explore tab u Instagram Stories prikazuju se videi uživo, a ako kliknetmo na opciju Top Live, možemo da vidimo najbolje videe uživo bazirane na broju pregleda, lokaciji i jeziku.

 

 

Šta je još potrebno znati o live videu?

Vaš live video može trajati i do sat vremena ali nakon što prestanete da snimate, video će zauvek nestati. Poput pravog, iskusnog reportera koji izveštava sa lica mesta, ova opcija pridodaje pozitivne dramske efekte društvenoj mreži. Ta opcija može biti odlična za plasiranje onih momenata koji nisu nužno takvi da ostaju trajno na kanalu.

Najnovija opcija dostupna je za Instagram verzije 10.0 i iznad.

Kako biste saznali više o “Live Stories”, posetite Instagram Help Centar.