Case Study - MTS - A Star Is Born    Blog    Podsticanje bezbednosti na Instagramu
Case Study - MTS - A Star Is Born  |  Blog  |  Podsticanje bezbednosti na Instagramu

Blog

Podsticanje bezbednosti na Instagramu

24. 03. 2017.

Prošlog septembra, obavezali smo se prema zajednici da će Instagram ostati sigurno mesto za sve, i izgraditi alate koji će pomoći da očuvamo samoizražavanje na našoj platformi. Ove godine, nastavićemo da radimo na tome, ali ćemo se i fokusirati na podsticanje dobrote.

Prvi korak je proslavljanje dobrote po kojoj je naša zajednica i poznata. 25. i 26. marta, desetine hiljada Instagramera širom sveta će se okupiti na Worldwide InstaMeet 15 da podele svoje storije i šire dobrotu u svetu.

Kao deo našeg cilja, da stvorimo sigurnije okruženje, tu su update koje moramo da objavimo. Uskoro ćete primetiti zamućene fotografije i video klipove prilikom skrolovanja ili posete određenih profila. Iako ovakvi postovi ne krše naša pravila, ukoliko ih je neko iz internet zajednice prijavio, naš ekspertski tim ih je ocenio kao „osetljive“. Ova promena znači da ćete biti manje izloženi iznenađujućim ili neželjenim iskustvima u aplikaciji. Ukoliko budete želeli da vidite „osetljivi“ post jednostavno kliknite na sliku ili video.

Dodatno, dvofaktorska autentifikacija je sada dostupna svima. Ovaj alat podrazumeva dodatni segment sigurnosti vašem Instagram profilu zahtevajući upisivanje koda svaki put kada se ulogujete. Kliknite na ikonicu u obliku zupčanika na svom profilu i uključite opciju dvofaktorske autentifikacije.

Takođe, radimo na razvoju dodatnog sajta gde ćete moći da naučite sve o tome kako da bezbedno koristite Instagram. Tu ćete moći da istražujete alate kao što su blokiranje profila, kontrolisanje komentara, tagovanje fotografija i još mnogo toga. Moći ćete da se povežete sa tehničkom podrškom u svojoj zemlji i pročitate više o tome kako gradimo pozitivnu zajednicu.

Naši timovi su fokusirani na to da Instagram bude prijatno mesto za sve, a tek smo počeli.