Case Study - MTS - A Star Is Born    Blog    KO VOLI APLIKACIJU LIFE360?
Case Study - MTS - A Star Is Born  |  Blog  |  KO VOLI APLIKACIJU LIFE360?

Blog

KO VOLI APLIKACIJU LIFE360?

12. 08. 2019.

Life360, aplikacija za deljenje lokacija namenjena je porodicama i omogućava roditeljima da prate kretanje svoje dece u realnom vremenu. Ali, tinejdžeri širom Sjedinjenih Država nisu srećni, kažu da im aplikacija uništava živote.

To je zato što veliki broj njih ovakvu superviziju doživljavaju kao nadzor. Škole već usvajaju tehnologiju prepoznavanja lica, roditelji mogu da proveravaju istoriju pregleda svoje dece, i prate ih svuda. Prošle godine, 58% američkih roditelja izjavilo je da ponekad ili često gledaju poruke svojih tinejdžera, koga su zvali, kao i veb stranice koje su posećivali.

Life360 aplikacija funkcioniše kao poboljšana verzija Apple-ove funkcije „Find my“ koja vam omogućava da delite svoju lokaciju sa prijateljima ili porodicom - ili ono što kompanija naziva „vaš krug“. Pored deljenja lokacije, Life360 omogućava članovima porodice da vide ko kako vozi, koliko baterije ima mobilni telefon, i još mnogo toga. Aplikacija je besplatna za preuzimanje i korišćenje, mada mogu se platiti i dodatne mogućnosti.

Mišljenja su podeljena, Life360 može dati deci i roditeljima osećaj sigurnosti, ali se postavljaju i pitanja o privatnosti i dečijoj autonomiji. Neki tinejdžeri razumeju potrebu svojih roditelja za aplikacijom, ali kažu da je isuviše invazivna.

Za to vreme, na TikToku su se pojavili video klipovi sa hashtagom #Life360, u kojima se dele ideje kako da se zaobiđe aplikacija.